Ladestander

Ladestander til elbiler

Flere og flere får behov for at kunne oplade bilen på egen adresse. Hvilken løsning der er bedst for dig, afhænger af dit behov, men i høj grad også hvilken type afregning du foretrækker.

Hos Lønstrup El Service opsætter vi ABB Terra ladestandere. ABB Terra findes i flere udgaver og hvilken vi benytter afhænger af opgaven, men hovedpunkterne er:

-Med eller uden fast kabel.

-Med eller uden kodebrik (RFID) for aktivering af opladning.

Derudover kan ABB Terra kan benyttes sammen med Monta og Zapp-Mobility for refusion af elafgift og muligheden for at sælge energi til andre elbilsejere.

Har du selv købt en ladestander og ønsker at vi skal opsætte denne for dig, har vi brug for at vide hvilken model det er, da det er afgørende for hvilken type beskyttelsesudstyr der skal laves i installationen.

Har du spørgsmål så benyt kontaktformularen og vi vil kontakte dig for at fortælle yderligere om dine muligheder. 

Elbilsejer:

Hvis du ejer en elbil selv, vil det ofte være rart at kunne oplade bilen hjemme. Der findes forskellige abonnementsordninger og det vil være op til dig selv at vurdere om dit forbrug passer til sådan et. Ofte vil et ubegrænset abonnement være skruet sådan sammen, at du kan lade ubegrænset på selskabets offentlige lade stationer, og når du oplader hjemme på den af selskabets opsatte ladestander, vil du blive refunderet et beløb pr. opladet kWh. Her er det vigtigt at man kender forholdet mellem den pris man selv betaler for en kWh og det beløb man bliver refunderet. Det er også vigtigt at man har med i sine overvejelser, at man betaler det samme uanset om man kører eller ej, så hvis man bruger mange uger om året på ferier uden sin bil, så vil den gennemsnitlige pris pr. kørt kilometer stige.

Til et helårshus vil vi typisk anbefale en ABB Terra 11/22 kW ladestander med fast kabel, RFID og opsætning med Monta/Zapp. Har du i forvejen elvarme eller solceller er refusion ikke umiddelbart muligt.

Sommerhusudlejer:

Det forventes at flere og flere lejere af sommerhuse, vil efterspørge et hus med egen ladestander. Der er desværre ikke mange offentlige lade standere i Lønstrup og derfor vil lejere med elbiler, efterspørge at de kan lade i sommerhuset. Opladning med nødlader/mormor-lader er absolut ikke ønskværdigt, både pga. den langsomme ladetid, men også fordi den "almindelige" elinstallation i et hus/sommerhus, ikke er gearet til den høje belastning i lang tid. Vi ved at nogle udlejningsbureauer mærker huset med om der må lades eller ej.

I et sommerhus anbefaler vi normalt en ABB Terra 11/22 kW, med stikudtag og RFID. Refusion vil typisk ikke give mening her da den enkelte lejer betaler for sit forbrug.

Den alternative og billigere løsning er at man laver en stikkontakt der er forsynet separat fra gruppetavlen med egen sikring og fejlstrømsafbryder. Fra stikkontakten vil man forsvarligt kunne lade med ca. 2,7 kW

Se også:

Kontakt os

Vi bestræber os på at besvarer din henvendelse hurtigst muligt.